flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання суддів в межах планової програми підготовки суддів місцевих господарських судів

28 січня 2020, 10:40

З 20 по 24 січня 2020 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело підготовку суддів господарських судів. В якості слухачів від господарського суду Донецької області в заході взяли участь судді: Катерина Аксьонова; Наталія Величко; Юлія Зельман; Ганна Курило; Оксана Кучерява; Ганна Левшина; Яна Левшина; Аліна Устимова; Світлана Фурсова; Оксана Чернова; Олена Шилова.

Протягом навчального тижня для суддів були висвітлені теми: українське ділове мовлення та мистецтво правового письма; особливості провадження у справах за участю іноземних суб’єктів господарювання; особливості розгляду спорів, що виникають при укладенні, зміні, розірванні договорів; правові питання регулювання найму (оренди), лізингу; актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства в господарському судочинстві тощо.

Лекторами були запрошені судді Східного апеляційного господарського суду, доценти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, а також інші доповідачі.

Після завершення навчання судді пройшли анкетування для зворотного зв’язку та отримали сертифікати підвищення кваліфікації.

Підготовка суддів є не тільки вимогою, яка встановлена законом, а й платформою для обміну досвідом, обговорення питань та пошуку рішень з актуальних проблем судової практики, правозастосування.