flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий форум

21 грудня 2019, 15:53

12-13 грудня 2019 року в місті Святогірськ відбувся судовий форум на тему: «Доступ до правосуддя: проблеми, виклики та шляхи вирішення», організований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Норвезької ради біженців в Україні, Проекту Європейського союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» та ЮНІСЕФ.

Судовий форум став наймасштабнішим та впливовим заходом року на сході України, який об’єднав представників судової влади для обговорення актуальних питань, пов’язаних з захистом прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту.

Учасники форуму обговорили питання покращення доступу до правосуддя, проблеми, виклики та шляхи їх вирішення.

Від Господарського суду Донецької області в заході прийняв участь суддя Костянтин Харакоз з виступом на тему: «Виконання Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» в контексті дотримання вимог Європейської конвенції з прав людини».

Також, на судовому форумі було організовано виставку дитячих малюнків Донецької і Луганської областей, присвячених Дню працівників суду. Представником Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ були відібрані та відзначені найкреативніші роботи юних творців.