flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено актуальні питання при вирішенні земельних спорів та застосування Господарського процесуального кодексу України

03 грудня 2019, 15:13

29 листопада 2019 року в Центральному апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл на тему: «Проблемні питання застосування Господарського процесуального кодексу України та вирішення земельних спорів ».

Від господарського суду Донецької області у заході взяла участь заступник голови суду Демідова Поліна Віталіївна.

Під час проведення круглого столу учасники розглядали питання, що виникають при вирішенні земельних спорів та при застосуванні Господарського процесуального кодексу України.

Учасники обговорили застосування Закону України «Про оренду землі», перехід прав на землю при придбанні розташованої на ній будівлі/споруди, плата за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів.

Також, учасники розглянули участь у судовому процесі органів та осіб, яким законом надано право звертатись в інтересах інших осіб, розподіл судових витрат на професійну правничу допомогу та інші питання, які виникають у суддів у першій та апеляційній інстанції при застосуванні Господарського процесуального кодексу України.