flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершив роботу XVII позачерговий Всеукраїнський з'їзд суддів

04 листопада 2019, 12:17

З 29 жовтня 2019 року по 30 жовтня 2019 року в Києві проходив ХVІІ позачерговий з’їзд суддів України.

Урочистою промовою захід відкрив Голова Ради суддів України Богдан Моніч. Із вступним вітальним словом до делегатів з’їзду звернулися Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко.

Колектив господарського суду Донецької області на з’їзді був представлений делегатом – Лейбою Максимом Олександровичем.

За результатами дводенної роботи засідань, з’їзд суддів за своєю квотою призначив на посади суддів Конституційного Суду України Галину Юровську - суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці та Петра Філюка - Голову апеляційного суду Волинської області. Новообраними  членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України стали суддя Вінницького апеляційного суду Олександра Панасюка та суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Тетяна Широян.

Крім того, під час діяльності з’їзду делегати заслухали інформацію органів суддівського самоврядування про їхню діяльність. Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк у своїй доповіді відзвітував перед суддями про роботу ДСА України за 2018 та десять місяців 2019 року.

Наприкінці суддівського форуму, головуючий засідань Богдан Моніч привітав колег з призначенням й обранням та побажав плідної роботи.

Від господарського суду Донецької області в позачерговому Всеукраїнському з’їзді суддів взяла участь також Голова суду Олена Сковородіна.