flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Команда правників розпочала навчання в межах сертифікатної програми «Практичний курс з верховенства права (правовладдя)»

24 жовтня 2019, 16:47

21 жовтня 2019 року Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого у співпраці з Університетом Південної Кароліни (США) за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» розпочато першу сесію в рамках другого кола міжнародної сертифікатної програми «Практичний курс з верховенства права (правовладдя)».

Учасниками начального курсу є відібрані за результатами проведеного конкурсу фахівці юридичного профілю, в тому числі, судді, адвокати, прокурори, а  також провідні вчені правової доктрини.

Перший тиждень сесії із доповіддю відкрив заступник Голови Конституційного суду України, доктор юридичних наук Сергій Головатий, який висвітлив тему історичних витоків та еволюції поняття верховенства права, а також проблематику його розуміння. Надалі учасники програми прослухають курс лекцій на предмет сучасних підходів до концепції верховенства права, застосування останнього на практиці, що будуть представлені викладачами з Університету Південної Кароліни та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

В навчальній програмі бере участь суддя господарського суду Донецької області Харакоз Костянтин.