flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про банкрутство найбільшого в Україні заводу з переробки сої “Каховка Пром-Агро”судом затверджено мирову угоду

11 вересня 2019, 16:57

10 вересня 2019 року господарським судом Донецької області за результатами розгляду справи щодо визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Каховка Пром-Агро» банкротом затверджено мирову угоду та закрито провадження по справі.

Нагадаємо, що в 2011р. ухвалою господарського суду Донецької області за заявою кредитора було порушено справу про банкрутство ТОВ «Каховка Пром-Агро» - одного з найбільших в Україні комплексів по переробці соєвих бобів. Відтак, через вісім років судових спорів та тяганини, не зважаючи на економічну ситуацію в країні, постійні політичні баталії в регіоні місцезнаходження боржника, судом продовжено строк процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю «Каховка Пром-Агро» внаслідок досягнення згоди між боржником та кредиторами стосовно відстрочки та розстрочки погашення боргів.

Світлана Тарапата, суддя господарського суду Донецької області, в провадженні якої перебувала справа, по завершенню судового засідання зазначила: «Мирова угода затверджена дивлячись на ті обставини, які були надані суду. Я хочу сказати дуже рада, що сьогодні завершена процедура банкрутства не у зв’язку з ліквідацією боржника , не у зв’язку з припиненням його господарської діяльності, а у зв’язку з тим, що сторонами затвердження мирову угоду. І при цьому, затверджено мирову угоду без списання, що передбачає можливість здійснювати Товариства з обмеженою відповідальністю «Каховка Пром-Агро» господарську діяльність».

Трансляцію судового засідання можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=uzlfQ0xNLuU