flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пам’ятка для представників ЗМІ та громадських організацій

28 серпня 2019, 17:34

На офіційному веб-порталі «Судова влада України» та у розділі «Прес-центр судової влади України» на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя оприлюднено інтерактивну «Пам’ятку для представників засобів масової інформації та громадських організацій», виготовлену за ініціативи  Комунікаційного комітету системи правосуддя та підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні. Зокрема, Пам’ятка розроблена членами ініціативної групи прес-секретарів судів, опрацьована робочою групою Комунікаційного комітету системи правосуддя та затверджена Комунікаційним комітетом системи правосуддя.

В документі викладені загальні правила поведінки в залі судового засідання під час відкритих та закритих судових процесів з розгляду, в тому числі, господарських, під час розгляду резонансних та суспільно важливих справ, а також вказано про можливість фіксування судового процесу технічними засобами.

Крім того, документ містить відповідні застереження та інформацію щодо видів відповідальності за неналежну поведінку в суді.