flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Донецької області приймають участь у тренінгу «Законодавство України про неплатоспроможність»

18 червня 2019, 16:45

18-21 червня 2019 року Національна школа суддів України за підтримки Регіонального представництва Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови проводить тренінг з навчального курсу «Законодавство України про неплатоспроможність» для суддів господарських судів.

У тренінгу беруть участь міжнародні експерти Світового банку з Німеччини та Нідерландів. Основні питання обговорення - ключові принципи банкрутства відповідно до кращої міжнародної практики. Тренінг має на меті обговорення, зокрема, таких питань: загальні принципи законодавства про неплатоспроможність і основні суб’єкти, посадові особи у справі про банкрутство, відкриття провадження у справі про банкрутство та попередні заходи, попередні заходи та захист ліквідаційної маси, пропозиції щодо реструктуризації, банкрутство фізичної особи.

З вітальними словами на заході виступили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, зазначивши, що співпраця зі Світовим банком є вже традицією, рекомендації, напрацьовані за результатами попереднього заходу щодо виведення банків з ринку, успішно впроваджені в процес розгляду такої категорії справ та провідний спеціаліст фінансового сектору Світового банку Ваге Варданян, наголосивши на важливості проведення даного заходу, оскільки через 6 місяців набирає чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Від господарського суду Донецької області у тренінгу приймають участь судді: Світлана Тарапата, Ірина Чорненька, Оксана Чернова, Костянтин Харакоз, Діна Огороднік.