flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл щодо оновлення Кодексу суддівської етики

20 травня 2019, 12:00

17 травня 2019 року у м. Маріуполі відбувся круглий стіл організований Радою суддів України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Учасниками заходу були судді – представники судів Донецької та Луганської областей, представники Ради суддів України та представники Робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до нього.

Обговорено актуальні питання стосовно сфери суддівської етики, конфлікту інтересів та шляхи їх вирішення, поточну діяльність та бачення Ради суддів України з оновлення Кодексу суддівської етики та коментаря до Кодексу суддівської етики.

Учасникам представлено концепцію проекту змін до Кодексу суддівської етики. Визначено питання/теми, що потребують вдосконалення або включення до проекту Кодексу суддівської етики та підготовлено рекомендації до внесення змін до Кодексу суддівської етики та коментаря до Кодексу суддівської етики.

Обговорено проект змін до Правил поведінки працівника апарату суду.

У заході взяли участь в. о. голови Господарського суду Донецької області  Олена Сковородіна, яка виступила з вітальною промовою та суддя Ганна Левшина.