flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок організації роботи з документами електронної пошти

11 квітня 2019, 16:50

Звертаємо увагу учасників судового процесу та осіб, які звертаються до суду на наступні вимоги організації роботи з документами, що передаються електронними засобами зв’язку, викладені у пункті 1.5.17 Інструкції з діловодства в господарських судах України:

Господарським судом Донецької області обробці та реєстрації не підлягають електронні документи надіслані з особистих електронних адрес.

Електрона пошта приймається лише зі скриньок, зареєстрованих на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

Крім того зазначаємо, документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису не належать до офіційних. При надсиланні документів електронною поштою, необхідно надсилати також оригінал

документа в паперовій формі.

Водночас повідомляємо, що  судах продовжується тестова експлуатація  окремих підсистем (модулів) ЄСІТС, в тому числі й підсистеми Електронний суд.

Для отримання інформації, у відповідності до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», необхідно заповнити наступну форму, яка є загальнодоступною на сторінці  відповідного суду на офіційному  веб-порталі «Судова влада України».