flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Донецької області взяли участь у II Харківському міжнародному форумі

01 жовтня 2018, 10:45

25-28 вересня 2018 року відбувся ІІ Харківський міжнародний юридичний форум.

В урочистому пленарному засіданні, яке відбулося на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, взяли участь Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Голова ХОДА Юлія Світлична, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій та ін.
Співорганізаторами форуму виступили Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національна академія правових наук України та Харківська обласна державна адміністрація за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), Фонду Конрада Аденауера, Міжнародного Вишеградського фонду та Уряду Нідерландів, а також українських і міжнародних громадських організацій – Харківської обласної фундації «Громадська альтернатива», Харківського юридичного товариства, ГО «Сфера», словацької неурядової організації SME SPOLU, Глобальної асоціації дослідників бізнесу і прав людини, професійної правничої спільноти – Національної асоціації адвокатів України, юридичних фірм «Василь Кісіль і партнери», «Шкребець і партнери», ”Esquires” та “Juscutum”.
Учасників заходу привітали Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, керівник проекту USAID «Нове правосуддя» Девід Вон, національний радник з юридичних питань Координатора проектів ОБСЄ в Україні, консультант Конституційної комісії, член Ради з питань судової реформи Олександр Водянніков та директор школи права Талліннського технічного університету Танел Керікмае.
Далі на пленарному засіданні із доповіддю «Критерії конституційності обмеження прав людини законом» виступив Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук.

Спеціальна тема цьогорічного Форуму – розвиток права в умовах цифрової економіки. В роботі чотирьох панельних дискусій брали участь відомі дослідники та практики із США, Німеччини, Італії, Литви, Естонії, Польщі та інших держав, судді Конституційного Суду України та Верховного Суду, співробітники представництва ЄС, місій ОБСЄ та ОСЕР. Також, проведені тренінги з актуальних питань корпоративного права та права інтелектуальної власності, серія майстер-класів з прав людини та ґендерної рівності, зустрічі з представниками Уряду та органів юстиції і прокуратури.

Головна мета форуму  залучення провідних фахівців та експертів з різних країн до прозорого і відкритого діалогу, з метою напрацювання спільних підходів до вирішення актуальних юридичних проблем в контексті глобалізації та усунення правових бар’єрів світового сталого розвитку.

Від господарського суду Донецької області у форумі прийняли участь судді: Юлія Бокова, Олександр Говорун, Ганна Левшина, Костянтин Харакоз, Олена Сковородіна.