flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату господарського суду Донецької області опановують навички надання домедичної допомоги

30 серпня 2018, 11:36

29 та 30 серпня 2018 року в місті Харкові відбувся тренінг на тему: «Практичні навички надання працівниками апарату суду домедичної допомоги» організований місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Вітальними словами підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка ознайомила слухачів з регламентом заходу.

Для проведення семінару запрошені фахові медичні працівники: Оксана Михальчук – кандидат медичних наук, доцент кафедри медицини невідкладних станів та медицини катастроф Харківської медичної академії післядипломної освіти, Денис Блохін, Володимир Кулік та Альона Бучина – інструктори з надання першої домедичної допомоги, лаборанти Харківської медичної академії післядипломної освіти.

Оксана Михальчук розповіла про основні ознаки порушень діяльності серцево-судинної системи, причини та ознаки зупинки серця, алгоритм проведення серцево-легеневої реанімації залежно від віку постраждалого, причини виникнення та класифікацію порушення прохідності верхніх дихальних шляхів.

Під час  виконання практичних вправ слухачі розподілились на дві групи для відпрацювання  практичних навичок з оцінки безпеки, підходу до постраждалого,  його огляду та оцінки стану.

Володимира Кулік ознайомив працівники апаратів судів із автоматичним зовнішнім дефібрилятором та порядком його використання при проведенні серцево-легеневої реанімації, слухачі опанували поняття гострий інфаркт міокарду та інсульт, їхні ознаки і принципи надання домедичної допомоги при невідкладних станах.

Денис Блохін розповів учасникам тренінгу про заходи щодо надання домедичної допомоги при пораненнях, про порядок накладення кровоспинного джгута при різних видах кровотеч.

Слухачі висловили зацікавленість темою заняття та підкреслили корисність отриманих навичок.