flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наступний етап оцінювання реального стану роботи судів може відбутись вже у липні 2018 року

14 травня 2018, 11:18

Вдосконалення організації роботи суду залишається пріоритетним напрямом діяльності Ради суддів України. Так, Голова комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Ради суддів України Володимир Кравчук зустрівся з представниками Проекту "Нове правосуддя" для обговорення подальшої співпраці і рамках проведення опитування з використанням методики "Системи оцінювання роботи суду" (СОРС).

"Ми вважаємо, що метою оцінювання роботи суду є вдосконалення організації роботи суду, а саме підвищення продуктивності, ефективності та якості судових процедур." - зазначив Володимир Кравчук, під час зустрічі.

Відтак обговоривши робочі моменти сторони погодились, що наступний етап оцінювання реального стану роботи судів може відбутись вже у липні 2018 року.

Нагадаємо, Програма USAID «Нове правосуддя» ініціює та проводить національні опитування громадян, суддів, адвокатів, прокурорів та інших працівників у сфері юстиції, аби визначити їх думку про та ставлення до незалежності суддів, стану корупції у судовій владі, захисту прав громадян на справедливий суд та рівень довіри до судової систем. На основі отриманих результатів таких опитувань експерти програми розробляють рекомендації для Уряду України з метою підвищення ефективності проведення судової реформи та боротьби з корупцією.

Спільно з Радою суддів України, ще в 2015 році, експертами Програми було розроблено рамкову систему оцінювання роботи суду в Україні, яку РСУ затвердила рішенням №28 від 2 квітня 2015 року. У 2016 році Рада суддів України рішеннями №26 від 08 квітня та №35 від 12 травня рекомендувала судам України застосовувати СОРС для оцінювання роботи суду як в повному обсязі, так і в межах окремих модулів (тобто частин) СОРС в залежності від управлінської мети та завдань, спрямованих на вдосконалення роботи суду. Крім того, Рада суддів України затвердила базові (основні) показники роботи суду. Адже суд, який відповідає встановленим стандартам, можна назвати,відповідно до міжнародних засад судової досконалості, досконалим судом.

 

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ