flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався ознайомчий візит делегації ВРП до Канади

14 травня 2018, 11:14

За сприяння Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи в Україні представники Вищої ради правосуддя з 11 по 22 травня 2018 року відвідають Канаду з метою ознайомлення з кращими канадськими практиками у сфері правосуддя, які можливо було б адаптувати для застосування в Україні. 

До складу делегації увійшли Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, члени ВРП Тетяна Малашенкова, Віктор Шапран, Наталя Волковицька, Андрій Бойко, Микола Худик, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар.

У рамках візиту планується ознайомитись із функціонуванням судової системи Канади, діяльністю установ, чиї функції співпадають або подібні до ролі ВРП;обговорити питання здійснення правосуддя, взаємодії органів державної влади щодо роботи судової системи та незалежності і відповідальності суддів. 

Учасники візиту матимуть можливість дізнатися про поточну роботу над покращенням доступу до правосуддя в Канаді, а також про практику роботи виїзних судів. 

Члени делегації зможуть детально ознайомитися з розподілом повноважень органів державної влади Канади відповідно до Конституції, процедурою призначення суддів та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Одне з головних питань порядку денного візиту − роль Верховного Суду Канади в процесі гарантування незалежності, підзвітності, неупередженості судової влади.

Окремим блоком заплановано ознайомлення з діяльністю Ради суддів Канади, процесом розгляду скарг на суддів, електронною системою спілкування суддів.

Під час візиту очікується проведення зустрічей представників України з Головою Верховного Суду Канади Річардом Вагнером та керівником апарату Верховного Суду Канади Роджером Білодо, з виконавчим директором Ради суддів Канади, старшим радником юстиції Норманом Сабуріном та начальником управління комунікацій і стратегічних питань Ради суддів Канади Джоанною Лапорт, суддями, працівниками апарату, представниками служби шерифів тощо.

Довідково: основна мета Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи в Україні – ефективне сприяння незалежності і незаангажованості судів для відновлення довіри громадськості до судової системи.

Проект впроваджуватиметься двома установами: Національним суддівським інститутом Канади (головний виконавець) та Офісом Уповноваженого з федеральних судових справ Канади.

Фінансування Проекту здійснює Міністерство закордонних справ Канади.

Партнери Проекту з української сторони:

Вища рада правосуддя;

Верховний Суд;

Вища кваліфікаційна комісія суддів України;

Національна школа суддів України;

Рада суддів України;

Державна судова адміністрація України;

суди.

Проект здійснюватиме свою діяльність в пілотних регіонах, особливо в питаннях комунікації, підтримки голів судів та  судового адміністрування (Одеса, Запоріжжя, Івано-Франківськ та Хмельницький).

Орієнтовна тривалість Проекту становитиме п’ять років − з квітня 2016 року до березня 2020 року.

 

Джерело:

http://www.vru.gov.ua

Управління інформації
та забезпечення комунікаційної діяльност