flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одне з головних завдань судової реформи — перетворення суду на інститут, максимально наближений до громадян

05 травня 2018, 09:29

Утілення реформи в життя полягає не тільки в законодавчих змінах. Нова система має асоціюватися з достойними суддями, відкритими для громадськості, та зручними будівлями, в яких не соромно перебувати Феміді. Тільки тоді сумніви в дієвості третьої гілки влади трансформуються в стабільну довіру. 

Як можна чомусь довіряти, якщо про це нічого не знаєш? Не так давно у стінах храмів Феміди про це не задумувались, а довіра громадян чомусь не з’являлася. Упровадження судової реформи стало каталізатором пошуку шляху до всебічного сприйняття громадянами представників правосуддя. Питання побудови ідеальної системи комунікації досі залишається відкритим. Тому на конференції «Належне відправлення правосуддя — запорука громадської довіри до суду» його поставили на перше місце. 

Тетяна Суярко членкиня комітету з питань співпраці з державними, громадськими організаціями, засобами масової інформації Ради суддів України: "Займатися комунікацією повинні ті, хто має певний досвід та природні дані для цього. Наша судова влада має бути монолітною, зокрема у стратегії комунікації. Якщо всі судді займатимуться цією діяльністю, керуючись власними позиціями, це буде неправильно. Все-таки ми — єдина спільнота, яка має діяти узгоджено."

Нагадаємо 19-20 квітня в Києві відбулась міжнародна конференція "Належне відправлення правосуддя – запорука громадської довіри до суду", організована Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно з Радою суддів України, Вищою радою правосуддя та Державною судовою адміністрацією України. Про що дискутували протягом двох днів та які висновки зробили учасники конференції, детальніше, читайте в матеріалі видання "Закон і Бізнес".

Матеріали конференції

Запис онлайн трансляції заходу можна переглянути на YouTube каналі Програми USAID «Нове правосуддя».

Перший день конференції:

https://www.youtube.com/watch?v=jF3zoOn91ZE (українською)

https://www.youtube.com/watch?v=UHe91BNEbk8 (англійською)

Другий день конфереції:

https://youtu.be/LrvLmP-hNec (українською)

https://youtu.be/Yt8JweyQ3ro (англійською)

 

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ