flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України продовжує плідну співпрацю з міжнародними партнерами

05 травня 2018, 09:22

Члени Ради суддів України сьогодні, 27 квітня 2018 року, зустрілись з представниками Консультативноі Місіі Європейського Союзу (КМЄС). Метою зустрічі було ознайомлення європейських експертів з повноваженнями та діяльністю Ради суддів, а також обговорення спільних планів.

"Судовою гілкою влади опікується багато органів, проте їх діяльність чітко регламентована законодавством. Рада суддів України опікується всіма судами, а їх 670, суддями, яких зараз 5464, та працівниками апарату і наші повноваження дозволяють вирішувати нагальні питання в оперативному порядку" - розпочав зустріч Олег Ткачук. 

Він повідомив, що серед нагальних питань, які потребують вирішення є і питання охорони судів і діяльність слідчих суддів. "Ми провели аналіз та з’ясували, що за 2017 рік судді слідчі перших інстанцій розглянули понад 750 тисяч матеріалів та 100 000 тисяч клопотань щодо проведення негласних слідчих дій. Це неймовірне навантаження" - підкреслив очільник суддівського самоврядування.

Зі свого боку Радниця з питань кримінального судочинства КМЄС Катрін Віттеман розповіла про напрямки діяльності Консультативної Місії. "Наша місія – допомога державним органам України у послідовному реформуванні сектора цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки. Рада суддів України також є нашим партнером і ми дуже раді, що у нас є спільні напрямки діяльності" - підкреслила вона.

Також вона розповіла, що минулого року експерти Місії здійснили оцінку ситуації щодо створення судової охорони: - "Наш експерт, Кіс Такс, підготував звіт оцінки стану безпеки та охорони судів І наступним кроком, ми плануємо зосередити зусілля на практичній реалізаціі положень цієі доповіді"- розповіла про плани Катрін Віттеман.

Обговорили і питання пов’язані з вирішенням і запобігання конфлікту інтересів і повноваження Ради суддів України в цій сфері. "Комітет дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів Украіни опікується важливими питаннями. Рада суддів Украіни допомагає суддям вирішувати позапроцесуальні питання конфлікту інтересів суддів, посадовців Вищоі кваліфкомісіі, ВРП, а також Державноі судовоі адміністраціі Украіни"- зауважив Голова комітету Єгор Краснов.

Сторони домовились про подальшу співпрацю в сфері забезпечення незалежності суддів, створення судової охорони, надання консультаційної допомоги щодо пробації та застосування альтернативних санкцій.

 

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ