flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочав роботу практикум для суддів-спікерів на тему «Вдосконалення інформаційної політики судів»

18 квітня 2018, 10:49

16−18 квітня 2018 року в місті Києві за ініціативи Програми USAID «Нове правосуддя» спільно з Вищою радою правосуддя організовано проведення практикуму для суддів-спікерів на тему «Вдосконалення інформаційної політики судів».

У програмі − вивчення проблем побудови формату ефективної взаємодії представників судової влади з громадськістю та ЗМІ, зокрема з питань, пов’язаних з розглядом справ, які становлять суспільний інтерес.

Під час заходу заплановано розглянути найкращі практики у використанні судами платформ соціальних медіа для підвищення рівня довіри до судової системи, проаналізувати етичні аспекти присутності суддів та представників судової влади в соціальних мережах через призму узагальнених  рекомендацій комісій з питань судової етики США на цю тему, виробити рекомендації щодо використання сучасних комунікаційних стратегій, інструментів та новітніх технологій у завоюванні громадської довіри до суду.

Із вітальним словом до учасників звернулися керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон, член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова, директор зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ вищих судів Вашингтона, федеральний округ Колумбія, Лія Гуровіц, заступник керівника Програми USAID «Нове правосуддя» Наталія Петрова.

Зокрема, Л.Швецова зазначила, що питання вдосконалення інформаційної політики судів є дуже актуальним та нагальним для Вищої ради правосуддя. Член ВРП наголосила на необхідності навчати суддів комунікувати з журналістами і громадськістю для того, щоб змінити ставлення суспільства до суддів і судової системи в цілому, підвищити авторитет правосуддя у суспільстві та рівень довіри громадян до судової влади.

Тренер, директор зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ вищих судів Вашингтона, федеральний округ Колумбія, Лія Гуровіц впродовж практикуму поділиться рекомендаціями щодо спілкування з пресою під час медіа-заходів, захисту репутації після виникнення кризової ситуації, обставин, за яких посадові особи системи правосуддя повинні давати інтерв’ю, як реагувати на провокативні запитання журналістів.

Учасники також почують практичні поради щодо оформлення веб-сторінки суду та підготовки прес-анонсу та прес-релізу, взаємодії судів із засобами масової інформації під час слухання резонансних справ тощо.

Участь у практикумі протягом трьох днів візьмуть представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, посадові особи Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, судді-спікери Верховного Cуду, Конституційного Суду України, які у своїй діяльності активно взаємодіють зі ЗМІ, а також судді-спікери та прес-секретарі апеляційних судів та судів першої інстанції.

Довідково: Лія Гуровіц має 30-річний досвід роботи у сфері інформаційно-просвітницької діяльності, координації медіа-заходів в судах та консультацій суддів і публічних осіб з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю. Є головним прес-секретарем  вищих судів столиці зі  взаємодії з національними й місцевими ЗМІ, надає коментарі щодо резонансних справ та ділиться успішними історіями з практики судів. Вона керує процесом наповнення веб-сайтів судів інформацією та новинами, а також оновленням офіційних сторінок судів у соціальних мережах.

Лія Гуровіц працювала керівником апарату штабу конгресмена, де вона з-поміж іншого була старшою радницею Управління у справах законодавства Міністерства юстиції США.

 

Джерело:

http://www.vru.gov.ua

Управління інформації
та забезпечення комунікаційної діяльност