flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Валентина Данішевська - Голова Верховного Суду: "У мене нульовий рівень толерантності до неналежної поведінки судді"

12 квітня 2018, 14:09

У засіданні Ради суддів України взяла участь Голова Верховного Суду Валентина Данішевська. Вона привітала членів Ради суддів  України з початком активної роботи і зазначила, що саме вони повинні стати провідниками прогресивних ідей, які мають на меті відновити довіру суспільства до судової влади, до суддівської спільноти України.

Голова Верховного Суд наголосила, що діяльність суддів та судів, на її думку, складається з трьох складових, а це - рішення, які приймаються суддями, поведінка, яку дозволяють собі судді й організація роботи суду у частині надання послуг. "Особисто я маю нульовий рівень толерантності до неналежної поведінки у суспільстві. Не може бути виправдань чванству, хамству, принеженню гідності людини, п'янству, хабарництву, яке, на жаль,дозволяють собі окремі представники суддівської спільноти. Такого ж ставлення до подібних негативних явищ я б хотіла бачити і у вашій роботі",- зазначила Валентина Данішевська.

Опісля, Голова ВС відповіла на питання від членів Ради суддів України.

Відтак,  Рада суддів України затвердила порядок денний і приступила до його розгляду. Голова РСУ Олег Ткачук зазначив, що від ефективності прийняття, а головне виконання рішень РСУ залежить діяльність і вплив органів суддівського самоврядування на процеси, що відбуваються у судовій владі.

До участі  у засіданні Ради суддів України запрошений Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк. 

У сьогоднішньому засіданні беруть участь 22 члени РСУ.

 

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ