flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України зібралась на орієнтаційну зустріч з представниками міжнародних проектів технічної допомоги

12 квітня 2018, 09:22

Сьогодні Рада суддів Украіни зібралась на свою першу орієнтаційну зустріч з представниками міжнародних проектів технічної допомоги. Представники міжнародних проектів USAID ”Нове правосуддя” та канадсько-українського проекту ”Проект підтримки судовоі реформи” ознайомили членів Ради суддів з результатами попередніх напрацювань та обговорили подальшу співпрацю.

Відкриваючі засідання Голова Ради суддів України Олег Ткачук подякував представникам проектів міжнародної технічної допомоги за багаторічну та результативну підтримку не тільки діяльності Ради суддів, а й всіх інституцій судової влади. "Незалежна і ефективна судова влада - базовий елемент демократії. Ми цінуємо всі зусиля наших міжнародних партнерів, які підтримують імплементацію конституційних, законодавчих й нормативних змін для зміцнення суддівської незалежності у відповідності до міжнародних стандартів, а також сприяють посиленню ролі судової влади як гаранта верховенства права і сподіваюсь, що спільно ми досягнемо нових висот та отримаємо ще кращі результати."- сказав очільник органу суддівського самоврядування.

Керівник проекту USAID ”Нове правосуддя” Девід Майкл Вон розповів про спільні проекти, які стосуються ключових напрямків суддівського самоврядування. Окрему увагу він приділив впровадженню спільно розробленій "Системи оцінювання роботи суду (СОРС)", впровадженню "Електронного суду" в Одеській області, питанням суддівської етики та врегулюванню конфлікту інтересів, а також комунікації судової гілки влади з суспільством. "Ми співпрацюємо з Радою суддів України вже тривалий час і дуже вдячні за підтримку цього органу в реалізації кращих міжнародних практик." - підкреслив він.

Менеджер канадсько-українського "Проекту підтримки судової реформи" Ігор Осика зазначив, що їх проект сконцентрує увагу на підвищенні комунікаційної спроможності судів в пілотних регіонах, а це - Одеська, Івано-Франківська, Хмельницька та Запорізька області. Він висловив сподівання, що у разі ефективної реалізації запроваджених комунікаційних моделей Рада суддів України сприятиме розповсюдженню набутого досвіду по всіх регіонах України.

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ