flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Ради суддів України Олег Ткачук та представники робочої групи РСУ зустрілись з громадськістю Павлограда

06 квітня 2018, 11:29

2-3 квітня відбулася робоча поїздка Голови Ради суддів України Олега Ткачука на чолі робочої групи у складі членів РСУ Володимира Кравчука, судді Верховного Суду, голови Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування та Олени Журавської, судді Деснянського районного суду міста Києва, голови Комітету з питань забезпечення незалежності суддів, до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, задля вивчення роботи суду та узагальнення проблемних питань, які потребують першочергового вирішення. Зокрема, про підсумки перевірки організації роботи Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, Голова РСУ доповідатиме на найближчому засіданні Ради суддів України, яке заплановане на 12 квітня 2018 року.

Окрім перевірки роботи суду, члени робочої групи  зустрілися з громадськістю міста, яка збурилася нещодавнім подвійним вбивством, що сталося у місті, коли 18-річний юнак вбив свого сусіда, його чотирирічного сина і порізав вагітну дружину. Так звана "справа  Земцова"  стала каталізатором для громадськості, коли про проблеми в місті з криміногенною ситуацією, круговою порукою і покаранням винних, через засоби масової інформації заговорили на загальноукраїнському рівні. 

Зазначимо, що саме Рада суддів стала ініціатором такої зустрічі, залучивши до діалогу з павлоградцями керівництво Національної поліції, ГУ НПУ у Дніпропетровській області, прокуратури та органів місцевого самоврядування.

Підсумовуючи результати зустрічі Голова Ради суддів України Олег Ткачук наголосив: "Прийшов той час, коли має відбуватися все, що написано у Конституції, а там написано, що владою є народ".

Того ж дня, члени Ради суддів України стали гостями програми "Грані", яка виходить в ефір на ТРК "34 канал" у Дніпрі. Відверто та компетентно з перших вуст вони говорили про новий формат роботи Ради суддів України, про перезавантаження судової системи, про проблеми на місцях та шляхи їх вирішення, про забезпечення права українців на доступ до правосуддя на окупованих територіях, про тиск на суддів та повернення довіри до судів, а також про те чим живуть (окрім роботи) та чим захоплюються служителі Феміди. Переглянути ефір програми "Грані" за участі голови РСУ можна тут

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ