flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Людмила Дьомич, членкиня РСУ зустрілася зі студентами-юристами: "Сподіваюся, що хтось з вас таки обере професію судді"

02 квітня 2018, 11:58

Член Ради суддів України, суддя апеляційного суду Кіровоградської області Людмила Дьомич,  29 березня 2018 року, на базі відділення "Правознавство" Кропивницького коледжу механізації сільського господарства, провела просвітницьку зустріч зі студентами випускного курсу – майбутніми юристами.

Дану зустріч організовано з метою надання допомоги молоді у формуванні професійної орієнтації, популяризації професії судді та підвищення довіри суспільства до судової гілки влади вцілому.

Гостя розповіла студентам про мотиви та підґрунтя свого професійного вибору, про особливості суддівської професії у порівнянні з іншими напрямками юридичної діяльності. Згадала про свою першу судову справу та поділилася враженнями від розгляду складних і резонансних справ.

Студенти у атмосфері невимушеного спілкування отримали відповіді на актуальні для них питання. Зокрема, молодь цікавилась умовами та процедурою зайняття посади судді. Запитували також, чи складно жінці бути суддею, чи існує конкуренція серед суддів, які якості мають бути притаманні людині в мантії.

З огляду на визначену цивільну спеціалізацію спікера, Людмила Дьомич зазначила, які категорії цивільних справ розглядаються судами першої та апеляційної інстанцій регіону, яких справ найбільше та у чому їх складність. Акцентувала увагу слухачів на необхідності постійного самовдосконалення та самоосвіти судді. Цікавили студентів звичайно і аспекти особистого життя судді, зокрема хобі та захоплення.

За традицією, серед студентів було проведено анкетування, де сто відсотків опитаних зазначили, що інформація, отримана у ході спілкування з суддею стала для них новою та корисною. При цьому, не всі мають намір у перспективі працювати в судовій системі.

Завдяки анкетуванню з’ясувалося, що опитаним посада судді видається складною, відповідальною та престижною. Водночас, дехто вважає роботу судді небезпечною, а дехто навіть зізнався, що це його найбільша мрія.

Слід відмітити, що це був перший подібний досвід спілкування судді з аудиторією, на відміну від Днів відкритих дверей, які проводяться у апеляційному суді доволі часто.

Організатори та учасники зустрічі висловили сподівання, що подібні заходи стануть доброю традицією та допоможуть молодим спеціалістам на початку їх правничої діяльності.

 

Джерело:

http://rsu.gov.ua

Прес-служба РСУ