flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя відбулася робоча зустріч із представниками Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)»

29 березня 2018, 09:57

28 березня 2018 року у ВРП обговорили подальші кроки впровадження ключових завдань та компонентів Проекту ЄС «ПРАВО-JUSTICE».

Зокрема, під час зустрічі учасники обговорили планування діяльності Проекту на наступні три роки в контексті реалізації Компоненту 2 Проекту «Судова влада» – автоматизація та стандартизація бізнес-процесів у органах суддівського врядування», а саме обрання модельних судів та розроблення необхідних бізнес-процесів у судовій системі, які стосуються вдосконалення електронного документообігу та запровадження інших електронних процедур.

Голова ВРП Ігор Бенедисюк під час обрання модельних судів для початку роботи наголосив на необхідності обов’язкового врахування їхньої спеціалізації та інституційності. Водночас він зауважив, що незважаючи на фактичну уніфікацію процесуальних кодексів в Україні, справи, які розглядаються у різних судах, мають різну специфіку, що обов’язково потрібно враховувати при формуванні бізнес-процесів.

Експерти та представники Проекту також обговорили можливість та етапи впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. 

Від Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції і правосуддя в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» участь у зустрічі взяли: міжнародний експерт Проекту, суддя Національного суду Франції із забезпечення права на притулок Марі-Франсуаз Вердан, головний міжнародний експерт Компоненту 2: Судова влада та суміжні установи Проекту Реда Молієне та експерт Проекту Оксана Матіяш.

Вищу раду правосуддя в обговоренні представили Голова ВРП Ігор Бенедисюк, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП Владислав Гуртенко.

Джерело:

http://www.vru.gov.ua

Управління інформації

та забезпечення комунікаційної діяльності