flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя проведено особистий прийом громадян

26 березня 2018, 16:12

23 березня 2018 року начальник правового управління секретаріату Вищої ради правосуддя Тетяна Пархацька провела особистий прийом громадян.

На особистому прийомі громадяни порушували питання про недотримання, на їхню думку, норм чинного законодавства України суддями Голосіївського районного суду міста Києва, Сосницького районного суду Чернігівської області, господарського суду Чернівецької області, апеляційного суду міста Києва, Львівського апеляційного господарського суду під час здійснення судочинства у справах, зокрема про зобов’язання вчинити певні дії, про банкрутство, про стягнення заборгованості за договором позики.

Громадяни акцентували увагу на тривалому розгляді судових справ у судах, упередженості суддів під час здійснення судочинства, неетичній поведінці суддів, а також цікавилися станом розгляду раніше поданих до Вищої ради правосуддя дисциплінарних скарг щодо дій суддів.  

Начальник правового управління Тетяна Пархацька надала ґрунтовні роз’яснення з усіх порушених питань, зокрема повідомила про порядок здійснення правосуддя в Україні, перевірки законності судових рішень, а також наголосила на відсутності позапроцесуального порядку перегляду судових рішень.

Водночас поінформувала щодо порядку здійснення дисциплінарним органом дисциплінарного провадження щодо судді, в тому числі зазначила, що дисциплінарне провадження включає: попереднє вивчення та перевірку дисциплінарної скарги; відкриття дисциплінарної справи; розгляд дисциплінарної скарги та ухвалення рішення про притягнення або відмову в притягненні судді до дисциплінарної відповідальності. При цьому звернула увагу, що член Вищої ради правосуддя у своїй діяльності є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання. Члени Вищої ради правосуддя розглядають звернення (скарги), що перебувають у їх провадженні, керуючись положеннями норм законодавства України, зокрема законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя», а також Регламентом Вищої ради правосуддя.

Тетяна Пархацька прийняла нові дисциплінарні скарги, доповнення до скарг стосовно дисциплінарного проступку суддів, а також надала інформацію про перевірку у Вищій раді правосуддя попередніх скарг щодо дій суддів.

Джерело:

http://www.vru.gov.ua

Управління інформації
та забезпечення комунікаційної діяльності