flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна нарада голів місцевих, апеляційних господарських судів та суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду

15 січня 2018, 16:37

12 січня 2018 року у приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбулася спільна нарада голів місцевих, апеляційних господарських судів та суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду щодо питань застосування Господарського процесуального кодексу України.

Як повідомляє прес-служба Касаційного господарського суду, на нараді виступили Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов.

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська наголосила на пріоритетних напрямках для успішного функціонування судової системи та зазначила, що звертаючись до суду, громадяни насамперед мають отримати захист своїх прав та зрозуміле, виважене рішення. Крім того, ми завжди повинні дбати про якість судових рішень. Лише при злагодженій роботі і належній комунікації ми зможемо досягти результатів.

Валентини Данішевської зазначила, що важливим у подальшій роботі є підвищення довіри до судової гілки влади. «Вмотивованість судових рішень та єдність судової практики є головним чинником у відновленні довіри до судової влади. Необхідно налаштовуватись на конструктивну співпрацю і підвищувати авторитет судової системи. Очікую, що завдяки єдності наших позицій подібні заходи і спілкування сприятимуть цьому», – підкреслила Голова Верховного Суду.

Заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдан Львов зупинився на питаннях реорганізації мережі судів, зокрема, господарських, та на особливостях кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих і апеляційних судів на відповідність займаній посаді. 

Судді господарських судів обговорили проблемні питання та особливості застосування норм Господарського процесуального кодексу України.

Під час дискусії судді обмінялися думками та висловили пропозиції щодо необхідності подальшої спільної роботи з напрацювання єдиної практики застосування нових процесуальних норм.

Від господарського суду Донецької області у нараді взяв участь голова суду Попов Олександр Вікторович.