flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя господарського суду Донецької області прийняла участь у семінарі на тему: "Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики".

04 грудня 2017, 12:22

1 грудня 2017 року в місті Києві відбувся семінар для суддів господарських судів на тему: “Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики”, організований Національною школою суддів України, спільно з Центром комерційного права та Вищим господарським судом України.

Вітальними словами семінар відкрили голова Верховного Суду - Валентина Данішевська, заступник голови Верховного Суду, заслужений юрист України - Богдан Львов.

Мета заходу – обговорення проблемних питань, що виникають у ході розгляду справ про банкрутство, з точки зору закону та судової практики.

Юрій Попов - головний експерт із правознавства Центру комерційного права, розповів про суддівське правотворення на прикладі регулювання відносин щодо неукладених угод. Андрій Волков та судді Вищого господарського суду України: Володимир Поліщук і Олександр Удовиченко обговорили із суддями проблемні питання щодо застосування законодавства, що виникають під час провадження у справах про банкрутство. Викладачі зосередили увагу на практичних аспектах у зв’язку з реалізацією майна боржника та заміщення активів у процедурі банкрутства.

Юрій Моісеєв - директор Департаменту Міністерства юстиції України та Ігор Бондур - головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики у своїх виступах звернули увагу на законодавчі ініціативи щодо удосконалення системи банкрутства.

У ході семінару судді проаналізували приклади з власної практики та обмінялися досвідом.

Від господарського суду Донецької області в заході прийняла участь судя Чорненька Ірина Кузьмінічна.