flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Донецької області прийняли участь у XIV позачерговому з’їзді суддів України

14 листопада 2017, 09:51

13 листопада 2017 року відбувся XIV позачерговий з’їзд суддів України.

Делегати XIV позачергового з’їзду суддів України проголосували за нову редакцію Регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного Суду України з посад за квотою з’їзду суддів України. Зміни до регламенту були зумовлені Законом України «Про Конституційний Суд України», який було прийнято Верховною Радою України у липні 2017 року. За нову редакцію Регламенту проголосували 265 делегатів з’їзду суддів України.

Після затвердження нової редакції Регламенту делегати перейшли до голосування щодо обрання на посаду судді Конституційного Суду України від суддівської спільноти.

У першому турі голосування суддею Конституційного Суду України було обранно Віктор Городовенко. За нього проголосували 186 делегатів з'їзду суддів України. 

Рішення про призначення Віктора Городовенка суддею Конституційного Суду України оголосила Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко.

Від господарського суду Донецької області в заході прийняли участь судді Говорун Олександр Володимирович та Харакоз Костянтин Сергійович.