flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та працівники апарату господарського суду Донецької області прийняли участь у круглому столі

04 серпня 2017, 11:06

4 серпня 2017 року судді та працівники апарату господарського суду Донецької області взяли участь в режимі відеоконференції у круглому столі на тему: «Сучасна судова практика сплати грошової винагороди, відшкодування витрат арбітражного керуючого та перспективи процедур банкрутства в Україні», який відбувся на базі Одеського апеляційного господарського суду.

Захід організовано Громадською організацією «Всеукраїнська Асоціація Арбітражних Керуючих» за участю Національної профспілки арбітражних керуючих та Незалежної асоціації банків України, за підтримки Асоціації суддів господарських судів України.

Метою круглого столу було обговорення дискусійних питань оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражних керуючих у справах про банкрутство. Низку питань створює проблематика джерела сплати грошової винагороди арбітражному керуючому при повній відсутності майна у боржника або наявності майна, яке повністю перебуває в іпотеці або заставі.

Під час заходу обговорено наступні питання:

- джерело та порядок сплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого відповідно до старої та нової редакції Законів про банкрутство;

- перспективи виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого при відсутності майна у боржника або наявності у боржника лише заставного (іпотечного) майна;

- сплата додаткової винагороди арбітражному керуючому, важелі стимулювання.