flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату господарського суду Донецької області підвищують кваліфікацію

03 серпня 2017, 11:06

3 серпня 2017 року працівники апарату господарського суду Донецької області взяли участь в семінарі на тему: «Ділове українське мовлення», який відбувся в Харківському регіональному відділенні Національної школи суддів України.

З вітальним словом до слухачів звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка наголосила, що такий захід організовано вже втретє на численні прохання судів. Це свідчить про бажання працівників апаратів судів дізнатися про тенденції розвитку юридичної мови на сучасному етапі.

Семінар провів досвідчений лектор Василь Миколайович Пивоваров - кандидат філологічних наук, доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, який ознайомив працівників апаратів судів з основами українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимогам до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення.

У ході семінару слухачі виконували індивідуальні завдання у формі диктанту, а під час роботи в малих групах редагували тексти прес-релізу, експрес-опитування за допомогою клікерів.

За результатами підготовки підведено підсумки та працівникам апаратів судів вручено сертифікати Національної школи суддів України.