flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

23-27 вересня 2024 року у місті Харкові відбувся VІII Харківський міжнародний юридичний форум.

30 вересня 2024, 09:10

23-27 вересня 2024 року у місті Харкові відбувся VІII Харківський міжнародний юридичний форум.


27 вересня 2024 р. відбулася Панельна дискусія «АГРОБІЗНЕС І СТАЛИЙ РОЗВИТОК: СТРАТЕГІЯ СТІЙКОСТІ І ВІДРОДЖЕННЯ», напрямками якої було: Агробізнес в умовах воєнного стану: правові проблеми збереження аграрного потенціалу; Правові засади використання земель сільськогосподарського призначення в умовах воєнного стану та стратегія їх повоєнного відновлення; Сталий розвиток як шлях відродження агросфери: поняття та проблеми правового забезпечення: національний та міжнародно-правовий аспекти; Особливості санкційної політики у сфері агробізнесу; Банкрутство суб’єктів агробізнесу в умовах воєнного стану: новели законодавства щодо процедур превентивної реструктуризації та ін.


Із вітальним словом виступили Анатолій Гетьман (Ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України) та Людмила Шемелинець (Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України).

Також спікерами були судді, адвокати, представник фермерського господарства, спеціалісти з продажу активів, арбітражні керуючі, представники прокуратури та ін.


Віталій Уркевич (суддя Верховного Суду, Секретар Великої Палати Верховного Суду, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України.) виступив з доповіддю: ''Судовий захист прав агробізнесу у справах за участю держави-агресора''.

Від Господарського суду Донецької області в даній панельній дискусій прийняв участь суддя Лейба Максим.