flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прессніданок «Закон про медіацію ухвалено: як ефективно його імплементувати?».

10 грудня 2021, 15:08

9 грудня Проєкт ЄС «Право-Justice»  провів прессніданок «Закон про медіацію ухвалено: як ефективно його імплементувати?». Під час заходу представники Міністерства юстиції України, Верховної Ради, медіаторської, адвокатської й суддівської спільнот, експерти Проєкту ЄС разом із журналістами правових і ділових медіа обговорили основні положення ухваленого в листопаді закону й необхідні кроки для його успішної реалізації.

Цей захід є продовженням обговорень застосування медіації в адміністративному, господарському й цивільному судочинстві, а також глибокого аналізу законодавчих і інституційних прогалин впровадження медіації в Україні в різних сферах права, проведених Проєктом «Право-Justice» у 2020–2021 роках. За результатами Проєкт підготував звіти щодо категорій справ у адміністративному, цивільному й господарському судочинствах, де доцільно застосовувати альтернативне вирішення спорів.

Від Господарського суду Донецької області у заході приймав участь суддя-спікер –  Костянтин ХАРАКОЗ.

Під час виступу Костянтин ХАРАКОЗ звернув окрему увагу, що імплементації положень Закону  до бізнес конфліктів сприяє традиційно висока ефективність та скорочені строки розгляду справ у господарських судах, на підтвердження чого навів дані судової статистики.

 

https:/www.facebook.com