flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнська акція «Урок справедливості».

09 грудня 2021, 12:47

            В рамках всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, суддя Господарського суду Донецької області Діна ОГОРОДНІК провела урок для учнів 9-1 класу Фізико-математичного ліцею №27 у місті Харків.

            Суддя розповіла ліцеїстам про повсякденну діяльність судів, про те, як справедливо необхідно вирішувати суперечки, конфліктні ситуації, які дуже часто виникають у повсякденному житті, та яку роль виконує суд при вирішенні таких спорів.

            Також, учні переглянули мультфільми «Слон проти Жирафи» та «Кінь проти Хомяка». Після перегляду мультфільмів у ліцеїстів була можливість відчути себе справжніми суддями, вони жваво обговорювали суперечки, відстоювали позиції героїв та намагались справедливо вирішити спір між екранізованими героями.

            Суддя разом із дітьми обговорила проблеми, які виникли в сюжетах мультфільмів та дала змогу дітям висловити свої міркування з приводу позицій головних героїв мультфільмів та спробувати справедливо вирішити спір між ними.

            Підсумовуючи проведений урок справедливості, учні подякували судді Господарського суду Донецької області Діні ОГОРОДНІК за участь у даному заході.