flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-дискусія «Висвітлення судових справ в умовах збройного конфлікту в Україні: публічність заради справедливості».

26 жовтня 2021, 14:09

25 жовтня 2021 року відбулась Онлайн-дискусія «Висвітлення судових справ в умовах збройного конфлікту в Україні: публічність заради справедливості».

Під час проведення заходу на обговорені були винесені теми:

 - Представлення активностей та результатів проєкту «Збройний конфлікт в Україні: комунікація заради справедливості»;

 - Співпраця державних органів щодо комунікації судових справ, пов’язаних із збройним конфліктом в Україні для забезпечення належного правосуддя;

 - Кращі міжнародні практики забезпечення права на публічне та доступне судочинство;

 - Особливості висвітлення справ, пов’язаних із збройним конфліктом в Україні, через призму українського і міжнародного законодавства та досвіду / ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОСІБНИКА  «Настільний путівник висвітлення справ, пов’язаних із збройним конфліктом в Україні».

Онлайн-дискусія є підсумковим заходом проєкту «Збройний конфлікт в Україні: комунікація заради справедливості», що реалізується ГО «Вектор прав людини» спільно з Медійна ініціатива за права людини. Ідею проєкту підтримали Прес-служба Ради суддів України, Генеральна прокуратура України (Департамент Офісу Генерального прокурора України з нагляду за розслідуваннями злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту в Україні), Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим та Координаційний центр з надання правової допомоги. Проєкт «Збройний конфлікт в Україні: комунікація заради справедливості» реалізується в межах спільного конкурсу програми «Права людини і правосуддя» Міжнародний фонд "Відродження" та проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Udenrigsministeriet Міністерства закордонних справ Данії.

 

Від Господарського суду Донецької області у заході приймали участь Голова суду -  Олена СКОВОРОДІНА та суддя-спікер –  Костянтин ХАРАКОЗ.