flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадськості та засобів масової інформації!!!

12 квітня 2021, 17:56

До уваги громадськості та засобів масової інформації!!!

 

Господарським судом Донецької області розглядається справа № 905/210/21 про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська» (код в ЄДОРПОУ 24820699).

На офіційному веб-сайті розміщено повідомлення про початок процедури банкрутства (http://vgsu.arbitr.gov.ua/pages/158/?d=66061&v=cf6792abd1&t=3).

До Господарського суду Донецької області надходить значна кількість заяв кредиторів, більшість з яких складають заяви фізичних осіб з вимогами про стягнення заборгованості із заробітної плати.

Через велику кількість звернень можливі затримки в опрацюванні та отриманні заявниками кореспонденції, через що суд повідомляє:

Попереднє засідання у справі відбудеться 15 квітня 2021 року о 15 годині 00 хв. у приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: місто Харків, проспект Науки, б.5.

Розгляд справи буде відбуватись відповідно до вимог законодавства за визначеним Кодексом України з процедур банкрутства порядком (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2597-19#Text).

Суд звертає увагу та роз’яснює, що Кодексом не обмежено строк, протягом якого кредитори можуть звернутись із вимогами до боржника.

Додатково повідомляємо, що Кабінет Міністрів України Постановою від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» встановив карантин на території України з 19 грудня 2020 року до 30 квітня 2021 року, продовживши дію карантину, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211, від 20 травня 2020 року № 392 та від 22 липня 2020 року № 641.

На виконання зазначених заходів, з метою дотримання справедливого балансу між правом особи на безпечне для життя і здоров’я та правом на справедливий суд, 1 квітня 2021 року Вища рада правосуддя прийняла рішення спрямоване на організацію роботи судів в умовах карантину з урахуванням принципу ефективності та безпеки. (https://hcj.gov.ua/doc/doc/6516)

Зокрема, судам усіх інстанцій та юрисдикцій рекомендовано:

  • за можливості проводити судові засідання в режимі реального часу у мережі Інтернет;

  • обмежити доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками проваджень;

  • судові засідання проводити з використанням суддями та сторонами у справах засобів індивідуального захисту;

  • здійснювати опрацювання кореспонденції в електронному вигляді.

Суд повідомляє, про можливість участі у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку із застосуванням власних технічних засобів поза межами приміщення суду в порядку визначеному Господарським процесуальним кодексом України із застосуванням системи  EASYCON (https://vkz.court.gov.ua/).

Подати до суду документи в електронному вигляді та ознайомитись  із матеріалами справи можливо в електронному вигляді із застосуванням підсистеми «Електронний суд» на порталі «Судова влада України» (детальна інформація за посиланням - https://wiki.court.gov.ua/pages/viewpage.action?pageId=6848516).

Крім того, судом буде організовано трансляцію судового засідання у справі на порталі «Судова влада України» за посиланням https://court.gov.ua/affairs/online/.

 

Пресс - служба Господарського суду Донецької області!