flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 лютого 2021 року відбулась Міжнародна конференція

01 березня 2021, 17:38

26 лютого 2021 року відбулась Міжнародна конференція, яка присвячена присудовій медіації, як простір для співпраці суду та медіаторів. Захід організовано Національною школою суддів України спільно з ГС «Українська академія медіації» у партнерстві з Південно- західним апеляційним господарським судом, Асоціацією медіаторів Грузії та Одеською Регіональною радою реформ правосуддя, за підтримки Проекту ЄС «Pravo-Justice». Захід  проводився в режимі онлайн через платформу Zoom.

Від Господарського суду взяли участь керівник апарату суду Оксана Ніценко – Івашура та заступник керівника апарату суду Олександр Васютін.

Учасниками конференції було розглянуто «Світовий досвід організації присудової/судової медіації» та «Одеський досвід організації присудової медіації».

Міжнародні експерти поділилися досвідом Грузії, Фінляндії, Нідерландів та представили презентації щодо впровадження медіації в суді.

За результатами обговорення, учасники підвели підсумки та обмінялись своїми ідеями стосовно розвитку інституту медіації.