flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фізична особа-підприємець Орєхова Вікторія Дмитрівна (м. Донецьк)

02 липня 2020, 14:35

По справі №905/1142/20:

 

 Ухвалою Господарського суду Донецької області від 26.06.2020 про відкриття провадження у справі постановлено:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1142/20.                                  

  2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

  3. Встановити строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали, але не менше, ніж строк карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо така буде подана) - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, але не менше, ніж строк карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

  4. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 7 ст. 252 Господарського процесуального кодексу     клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

  5. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України).

  6. Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов, але не менше, ніж строк карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

  7. Зобов`язати позивача направити відповідачу копію позовної заяви на адресу орендованої земельної ділянки згідно договору оренди землі від 19.01.2019 - протягом трьох днів з дня вручення вказаної ухвали; докази такого направлення надати суду.

  8. У порядку ст. 81 Господарського процесуального кодексу України витребувати у Краматорського управління Головного управління ДПС у Донецькій області (84313, Донецька обл., м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 22) відомості про нарахування та сплату Фізичною особою-підприємцем Орєховою Вікторією Дмитрівною (РНОКПП 2419715669) плати за землю (орендної плати) за період з 21.06.2019 по 31.05.2020 щодо земельної ділянки з кадастровим номером     1412900000:00:012:0899.

  9. Витребувані даною ухвалою суду докази Краматорському управлінню Головного управління ДПС у Донецькій області подати до суду у строк до 15.07.2020.

  10. Роз’яснити Краматорському управління Головного управління ДПС у Донецькій області, що згідно   ст. 81 Господарського процесуального кодексу України будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. У разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

 

  1. Звернути увагу сторін на приписи ч. 5 ст. 165, ч. 3 ст.  166, ч. 3 ст. 167 Господарського процесуально кодексу України,  згідно з якими копія відзиву, відповіді на відзив та заперечень на відповідь на відзив з доданими документами повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам одночасно з надісланням (наданням) до суду.

  2. Рекомендувати учасникам справи на період карантинних заходів, введених     Постановою Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами), всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційними засобами зв`язку.

  3. Ухвала суду набирає законної сили в день її прийняття 26.06.2020, згідно із ст. 18 Господарського процесуального кодексу України є обов’язковою на всій території України та повинна виконуватися у порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження».

 

За позовом Краматорської міської ради, м. Краматорськ

до Фізичної особи-підприємця Орєхової Вікторії Дмитрівни, м. Донецьк

про відкриття провадження у справі

 

Суддя  Хабарова М.В.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/90056720