flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги третьої особи у справі № 905/761/24 - Комунального закладу департаменту освіти міської ради «Централізована бухгалтерія департаменту освіти» (код ЄДРПОУ 26319242)

28 червня 2024, 16:15

По справі № 905/761/24:

 

позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Донецькі енергетичні послуги» (код ЄДРПОУ 42086719)

відповідач: Комунальний заклад «Гімназія зі структурним підрозділом початкової школи №17 Маріупольської міської ради Донецької області» (код ЄДРПОУ 23031807)

третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Комунальний заклад департаменту освіти міської ради «Централізована бухгалтерія департаменту освіти» (код ЄДРПОУ 26319242)

про стягнення 32096,27 грн.

Суддя Величко Н.В.

 

Господарський суд Донецької області ухвалою від 22.05.2024 постановив:

 

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/761/24.

  2. Справу №905/761/24 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

  3. Зобов'язати Комунальний заклад «Гімназія зі структурним підрозділом початкової школи №17 Маріупольської міської ради Донецької області» зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами згідно з приписами ч. 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, а також про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Встановити відповідачу строк для подачі суду відзиву з доказами, на яких ґрунтуються його заперечення – 15 днів з дня отримання цієї ухвали, та строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив, якщо такі будуть подані, - протягом 5 днів з дня їх отримання. Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

  1. Зобов'язати Комунальний заклад департаменту освіти міської ради «Централізована бухгалтерія департаменту освіти» зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами згідно з приписами ч. 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, а також про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Встановити третій особі, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору строк для подачі суду письмових пояснень щодо позову або відзиву, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, - 15 днів з дня отримання цієї ухвали.

  1. Встановити позивачу строк для подання до суду відповіді на відзив, якщо такий буде подано, - протягом 5 днів з дня його отримання.

  2. Роз`яснити учасникам, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 161-170 Господарського процесуального кодексу України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.4 ст. 80 ГПК України).

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. 8 ст. 80 ГПК України).

  1. Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді через особистий кабінет в системі «Електронний суд», або у паперовій формі.

  2. Для відповідача та третьої особи у цій справі розмістити відповідне оголошення на офіційній сторінці Господарського суду Донецької області веб-порталу “Судова влада України”.

  3. Інформацію по справі можливо отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання – 22.05.2024 та не підлягає оскарженню.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/119210729