flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фізичної особи-підприємця Олійник-Ковалевської Людмили Василівни (м.Вугледар, Донецька обл) та Фізичної особи – підприємця Клопова Максима Ігоровича (, смт Свеса, Сумська область)

13 червня 2024, 15:51

за позовом Фізичної особи – підприємця Клопова Максима Ігоровича (РНОКПП 3257620752, вул.Привокзальна, буд.4,  кВ.167, смт Свеса, Сумська область,  41226)

до відповідача Фізичної особи-підприємця Олійник-Ковалевської Людмили Василівни (код ЄДОРПОУ 2323715509, вул.Шахтарська, буд.22, кв.16, м.Вугледар, Донецька обл., 85670)

про стягнення заборгованості за договором оренди майна у розмірі 1019600,20  грн

 

Справа №905/849/24

Ухвалою  суду від 11.06.2024 постановлено:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі 905/849/24

2.Справу №905/849/24 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін (без проведення судового засідання).

3.Запропонувати позивачу та відповідачу зареєструвати електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі)

  1. Запропонувати відповідачу у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження надати суду: відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати учасникам справи - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

  2. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).

  3. Запропонувати позивачу у строк протягом п'яти днів з дня отримання відзиву на позов надати суду відповідь на відзив на позов, а також докази направлення відповіді на відзив іншим учасникам справи.

  4. Визначити відповідау строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) з доказами їх направлення іншим учасникам справи - протягом п'яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

8.Роз`яснити учасникам справи, що заперечення та пояснення повинні відповідати вимогам частин третьої шостої статті 165 Господарського процесуального кодексу України. Копії вказаних заяв по суті справи та доданих до них документів надсилаються (надаються) іншим учасникам справи одночасно з надсиланням (наданням) їх до суду з урахуванням положень статті 42 Господарського процесуального кодексу України.

9.Встановити строк для подання учасниками справи заяв по суті - протягом строку визначеного у ст. 165-167 Господарського процесуального кодексу України.

  1. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

 

                         

Суддя Огороднік Д.М.

          

 

Електронний варіант ухвали можна знайти за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/119677226