flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАВОД АЛЕКО»

04 червня 2024, 15:11

У справі № 905/663/24:

 

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової Аліни Миколаївни, за позовом Приватного підприємства «АЛЬТАЇР»до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАВОД АЛЕКО» про стягнення заборгованості в сумі 929312,06грн, а саме, суми попередньої оплати в розмірі 586547,50грн, пені в сумі 114692,42 грн, 3% річних в сумі 38892,46 грн, інфляційних втрат в сумі 189179,68грн.

Ухвалою суду від 23.05.2024 постановив:

Оголосити перерву у судовому засіданні до  19.06.2024 року о 10:30 год. Зала судового засідання № 104.

 

Повідомити сторін про місце, час та дату підготовчого засідання у справі.

 

Явка представників сторін у судове засідання є необов`язковою.

 

Позивачу забезпечити участь представника у судовому засіданні 19.06.2024 року о 10:30 год. у  режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів.

 

Позивачу надати пояснення щодо моменту початку перебігу строку виконання зобов’язання згідно п. 4.2 договору; про яку детальну технічну документацію щодо транспортного засобу (креслення)   з посиланням на необхідність факту її передачі  Виконавцю йде мова.

 

Повідомити, що участь у засіданні суду можлива для учасників судового процесу в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Роз`яснити учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності їх представників, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

 

Звернути увагу відповідача, що з 18.10.2023 введено в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

 

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом (частина 4 статті 170) у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

 

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці Господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.      

 

 

Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/119329877