flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Приватного акціонерного товариства «БАХМУТСКИЙ АГРАРНЫЙ СОЮЗ», селище Новолуганське, Донецька обл.

30 квітня 2024, 16:07

Справа №905/408/24

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецькі енергетичні послуги», м.Дніпро

до відповідача Приватного акціонерного товариства «БАХМУТСКИЙ АГРАРНЫЙ СОЮЗ», селище Новолуганське, Донецька обл.

про стягнення 1 952 897,56 гривень

 

Суддя: Кучерява О.О.

 

Ухвалою суду від 22.04.2024 постановлено:

  1. Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

  2. Відкласти підготовче засідання на 23.05.2024 о 12:30 год., яке відбудеться у приміщенні суду за адресою: м.Харків, пр-т Науки, 5,зал судового засідання № 307.

Повідомити учасників справи про дату та час проведення судового засідання.

Явка учасників справи, їх представників у судове засідання не є обов’язковою.

  1. Продовжити відповідачу строк до 10.05.2024  для подання відзиву на позов. Копію відзиву та доданих до нього документів одночасно надіслати (надати) позивачу, докази направлення (надання) надати суду одночасно з відзивом.

  2. Продовжити позивачу строк до 17.05.2024 для подання відповіді на відзив. Копію відповіді на відзив та доданих до неї документів одночасно надіслати (надати) відповідачу, докази направлення (надання) надати суду одночасно з відповіддю на відзив.

Запропонувати позивачу надати  письмові пояснення щодо строків оплати за поставлену електроенергію, з посиланням на відповідні пункти договору/комерційної пропозиції, обґрунтований розрахунок 3% річних та інфляційних втрат (з урахуванням часткової оплати суми боргу).

  1. Продовжити відповідачу строк до 22.05.2024 для подання заперечень на відповідь на відзив. Копію заперечення на відзив та доданих документів одночасно надіслати (надати) позивачу. Докази направлення (надання) надати суду одночасно із запереченнями.

  2. Роз’яснити Приватному акціонерному товариству «БАХМУТСЬКИЙ АГРАРНЫЙ СОЮЗ» (код ЄДРПОУ 25099117)  обов’язок відповідно до положень ст.42 Господарського процесуального кодексу України у виконання приписів ст.6 Господарського процесуального кодексу України зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модуль), що забезпечує обмін документами.

  3. Звернути увагу учасників справи на те, що в умовах дії на території України воєнного стану з урахуванням розпорядження голови Господарського суду Донецької області від 25.05.2023 № 6-р, рішення зборів суддів Господарського суду Донецької області №2 від 13.06.2022 та положень ст. 3 Конституції України, зокрема:

- доступ учасників справи до приміщення суду є обмеженим;

- участь представників учасників справи у підготовчому засіданні можлива виключно в режимі відеоконференції (з попереднім поданням відповідної заяви в порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України);

- проведення підготовчого засідання у призначені дату та час буде залежати від реальної поточної ситуації у країні, зокрема, у м. Харкові, та у випадку виникнення об’єктивних обставин, які унеможливлять його проведення, розгляд справи може бути відкладений.

  1. Роз’яснити учасникам справи їх право подавати до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 Господарського процесуального кодексу України.

  2. Повідомити учасників справи, що заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути подані в електронному вигляді з використанням електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі).    

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала чинності з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.    

 

Електронний варіант ухвали суду в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/118649605