flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Шуркової Олени Вікторівни, м.Бахмут Донецької області

15 квітня 2024, 15:30

Справа №905/542/24

за позовом Акціонерного товариства Комерційний Банк «Приватбанк», м.Київ,

до відповідача, Шуркової Олени Вікторівни, м.Бахмут Донецької області,

про стягнення 49988,97 грн

Ухвалою суду від 08.04.2024

1.Прийняти позовну заяву Акціонерного товариства Комерційний Банк «Приватбанк», м.Київ, б/н від 01.04.2024 до розгляду та відкрити провадження у справі №905/542/24.                                   

2.Справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

3.Позивачу у строк до 23.04.2024 надати пояснення (у межах спірних правовідносин): чи було продовжено пільговий період користування кредитом, визначений у заявці на отримання послуг «Кредитний ліміт на поточний рахунок фізичної особи-підприємця «Підприємницький» б/н від 19.04.2019; чи було продовжено термін користування кредитом, визначений у заявці на отримання послуг «Кредитний ліміт на поточний рахунок фізичної особи-підприємця «Підприємницький» б/н від 19.04.2019; з якої дати розпочалось нарахування процентів за користування кредитом та підстави, за яких розпочато таке нарахування з відповідної дати, беручи до уваги пільговий період, який відображено у заявці на отримання послуг «Кредитний ліміт на поточний рахунок фізичної особи-підприємця «Підприємницький» б/н від 19.04.2019 (55 днів); яка кінцева дата нарахування процентів за користування кредитом та обґрунтування нарахування процентів за користування кредитом саме у такий період; уточнити: у яку дату відбулась видача коштів, у повній сумі чи частково, з посиланням на виписку банку, яка це підтверджує; яка загальна сума виданих коштів за договором (тіло) та сума сплачених коштів в рахунок його погашення, з посиланням на відповідну банківську виписку; яка загальна сума нарахованих процентів за користування кредитом та сума сплачених коштів в рахунок їх погашення, з посиланням на відповідну банківську виписку.

4.Позивачу надати: відповідно до ст.ст.166, 251 Господарського процесуального кодексу України відповідь на відзив у строк до 08.05.2024 разом із доказами її направлення на адресу відповідача.

5.Відповідачу надати: відповідно до ст.ст.165, 251 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у строк до 23.04.2024, але не пізніше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду.

6.Повідомити сторін, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді у порядку, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України.

7.Звернути увагу на пункт 5.26 Національного стандарту ДСТУ 4163:2020 «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів», яким передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії. У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчують відбитком печатки юридичної особи, структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) юридичної особи або печатки «Для копій».

8.Роз`яснити сторонам про право подання доказів у відповідності до приписів ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

9.Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

10.Роз`яснити сторонам, що за клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням сторін.

11.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/sud5006/.

Дата підписання ухвали 08.04.2024.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/118217374