flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін у справі 905/1548/23

10 квітня 2024, 15:30

за заявою ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю «АЛЬФА ГРУП ЦЕНТР» (код ЄДРПОУ 39229261; адреса: 02091, м. Київ, вул. Харківське шосе, буд. 114А)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» (код ЄДРПОУ 44366307, адреса: 85400, Донецька область, м. Селидове, вул. Гоголя, буд. 16)

про банкрутство, -

розпорядник майна: арбітражний керуючий Потупало Наталія Ігорівна (свідоцтво №1167 від 02.07.2013)

Суддя: Величко Н.В

Постановою суду від 02.04.2024 постановлено:

  1. Припинити процедуру розпорядження майном у справі № 905/1548/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» та повноваження розпорядника майна-арбітражного керуючого Потупало Наталії Ігорівни.

  2. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» (код ЄДРПОУ 44366307, адреса: 85400, Донецька область, м. Селидове, вул. Гоголя, буд. 16) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

  3. Встановити строк ліквідаційної процедури у справі - 12 місяців, до 02.04.2025.

  4. Ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛО ГАЗ» (код ЄДРПОУ 44366307) призначити арбітражного керуючого Потупало Наталію Ігорівну (свідоцтво №1167 від 02.07.2013; РНОКПП 3154713122; адреса: 04107, м. Київ, вул. Нагірна, буд. 22, оф. 222; ел.пошта: natalya_potupalo@ukr.net).

  5. З дня ухвалення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства):

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом;

- скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть зобов`язання щодо відшкодування збитків, завданих таким ухиленням. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

  1. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному вебпорталі судової влади України.

  2. Зобов`язати ліквідатора банкрута виконувати повноваження ліквідатора банкрута у відповідності до вимог чинного законодавства України; не менш як один раз на місяць подавати комітету кредиторів та господарському суду звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів. Після завершення ліквідаційної процедури подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

  3. Встановити оплату послуг ліквідатора в розмірі трьох мінімальних розмірів заробітної плати за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

  4. Копію постанови направити банкруту, ліквідатору, кредитору, державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору, Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції.

  5. Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття в порядку ч. 4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та може бути оскаржена у відповідності до статей 254, 255 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: htps://court.gov.ua/sud5006/.

Електронний варіант ухвал в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/118068316