flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Комунального дошкільного навчального закладу компенсуючого типу «Ясла-садок №139 «Струмочок» Маріупольської міської ради Донецької області», м.Маріуполь

26 березня 2024, 16:34

Справа №905/317/24

позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Донецькі енергетичні послуги», м.Дніпро

відповідач:  Комунальний дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу «Ясла-садок №139 «Струмочок» Маріупольської міської ради Донецької області», м.Маріуполь

про стягнення 50647,48 грн

Суддя: Паляниця Ю.О.

Ухвалою суду від 11.03.2024р. постановлено:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/317/24.

  2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

  3. Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Комунальний заклад департаменту освіти міської ради «Централізована бухгалтерія департаменту освіти» (87515, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Казанцева , буд.27-а).

  4. Запропонувати:

- відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (за наявності);

- позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов (у разі подання) надати відповідь на відзив (за необхідності);

- відповідачу протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив (у разі подання) надати заперечення на відповідь на відзив (за наявності).

- третій особі протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати пояснення щодо позову, у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Звернути увагу сторін та третьої особи на приписи ч.5 ст.165, ч.3 ст.166, ч.3 ст.167, ч.3 ст.168 Господарського процесуального кодексу України, згідно з якими копія відзиву, відповіді на відзив, заперечень на відповідь на відзив, пояснень третьої особи з доданими документами повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам одночасно з надісланням (наданням) до суду з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

  1. Роз`яснити учасникам справи,що відповідно до ч.7 ст.252 Господарського процесуального кодексу Україниклопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

  2. Попередити відповідача,що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об`єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч.3, 4 ст.80 Господарського процесуального кодексу України).

  3. Звернути увагу сторін та третьої особи, що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог п.2 ст.91 Господарського процесуального кодексу України. Крім того, п.5.26 «Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів» (ДСТУ 4163-2020) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:  

 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/116729769