flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До держави Російська Федерація в особі Генеральної прокуратури Російської Федерації, м.Москва, Російська Федерація,

14 березня 2024, 15:23

Повідомлення по справі №905/352/24

Господарський суд Донецької області у складі судді Аксьонової К.І., розглянувши матеріали

позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Транслогістік-А», м. Дніпро, Дніпропетровська область,

до відповідача держави Російська Федерація в особі Генеральної прокуратури Російської Федерації, м.Москва, Російська Федерація,

про стягнення майнової шкоди у сумі 50617,00 доларів США, що є еквівалентом 1851006,00грн за офіційним курсом НБУ на дату оцінки майна,

 

Відповідно до Ухвали Господарського суду Донецької області від 11.03.2024 суд ухвалив: Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/352/24.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 10.04.2024 о 12:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: пр. Науки, 5, м. Харків, 61022, зал судового засідання № 326.

Повідомити сторін про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Роз'яснити сторонам можливість участі у засіданнях суду в режимі відеоконференції відповідно до положень ст.197 Господарського процесуального кодексу України.

Роз'яснити позивачу доцільність здійснення перекладу позовної заяви з додатками та судових рішень у справі, у тому числі ухвали про відкриття провадження у справі, на російську мову з нотаріальним засвідченням правильності перекладу та надіслання  документів у справі відповідачу на адресу посольства Російської Федерації у державі, де наявна така установа, за вибором позивача; докази такого направлення разом з примірником направлених документів надати до матеріалів справи (за наявності).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов до 10.04.2024. Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд відповідно до ч.2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України вирішує спір за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом 10 днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив протягом 10 днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз'яснити, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, тощо можуть бути подані в електронному вигляді на електронну пошту суду або через особистий кабінет учасника в системі «Електронний суд».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає

 

Суддя Аксьонова К.І.

Електронний варіант судового рішення в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/117553084