flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Громадської організації «Європейська асоціація соціальної взаємодопомоги» (ідентифікаційний код 39320648), Комуністичної партії України,

22 січня 2024, 15:53

У справі № 905/1222/23:

 

Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової Аліни Миколаївни,

за позовом: Міністерства юстиції України

 до відповідача 1: Громадської організації «Європейська асоціація соціальної взаємодопомоги» (ідентифікаційний код 39320648),

до відповідача 2:  Комуністичної партії України

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Савчук O.A.

про визнання недійсними договорів дарування нерухомого майна від 19.09.2014, скасування державної реєстрації прав на нерухоме майно

Ухвалою суду від 16.01.2024 постановив:

Відкласти підготовче засідання на   07.02.2024 року о 11:00 год. Зала судового засідання № 104.

 

Повідомити сторін про місце, час та дату підготовчого засідання у справі. Явка представників сторін у засідання є необов`язковою.

 

Позивачу надати письмові пояснення щодо поданих суду доказів на підтвердження діяльності відповідача 1 в контексті заявлених позовних вимог.

 

Повідомити, що участь у засіданні можлива для учасників судового процесу в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

 

Позивачу забезпечити явку уповноваженого представника у підготовче засідання 07.02.2024 року о 11:00 год. у режимі відеоконференції.

 

Звернути увагу сторін, що з 18 жовтня 2023 року вводиться в дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" від 29.06.2023 № 3200-IX. Зокрема, приписами частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону, з урахуванням змін) унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

 

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом (частина 4 статті 170) у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

 

Роз`яснити учасникам справи право подати заяву про розгляд справи за відсутності їх представників, право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, у порядку, передбаченому ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

 

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці Господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: dn.arbitr.gov.ua.

 

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.  

 

 

Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:  

https://reyestr.court.gov.ua/Review/116380949