flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Прес Паблікейшнс» (м.Маріуполь Донецької області)

29 грудня 2023, 15:20

Ухвалою від 07.11.2023 у справі №905/762/23

за позовом     Інституту психології імені Г.С.Костюка Національної академії педагогічних наук України, м.Київ

до                    Товариства з обмеженою відповідальністю «Євро Прес Паблікейшнс», м.Маріуполь Донецької області

про:                стягнення 12605,47грн за непоставлені періодичні видання,

 

суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №905/762/23 за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, визначивши відповідачу строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи №905/762/23 протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою / з дня опублікування оголошення про постановлення цієї ухвали.

Зобов’язав відповідача невідкладно повідомити суд (засобами поштового зв’язку, шляхом надсилання засвідченого електронним цифровим підписом уповноваженої особи відповідного повідомлення на електронну адресу суду <inbox@dn.arbitr.gov.ua> або через систему «Електронний суд»):

- про отримання цієї ухвали;

- про актуальні засоби зв’язку (номери телефонів та електронні адреси уповноважених осіб, поштову адресу).

Запропонував відповідачу протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою / з дня опублікування оголошення про постановлення цієї ухвали надати суду:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відповідно до ст.ст.165, 251 ГПК України відзив на позов (в т.ч. контррозрахунок позовних вимог) і всі письмові докази на підтвердження своєї позиції у справі;

- одночасно надіслати позивачу (зокрема, на зазначені в позові електронні адреси) копію відзиву та доданих до нього документів, докази надіслання представити суду.

Звернув увагу відповідача на те, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами; суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до ч.6 ст.6 цього Кодексу зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов’язку (ч.ч.9, 10 ст.165 ГПК України).

Роз’яснив відповідачу, що згідно з новою редакцією ч.ч.5, 6 ст.6 ГПК України (див. Закони України №3200-IX від 29.06.2023 та №3424-IX від 19.10.2023), суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС). Адвокати та юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС в обов’язковому порядку.

Попередив сторін про те, що в умовах дії режиму воєнного стану, враховуючи приписи ст.3 Конституції України (людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю), а також факти реєстрації відповідача у тимчасово окупованому місті Маріуполь Донецької області та розташування Господарського суду Донецької області у місті Харків, яке регулярно перебуває під ворожими обстрілами, розгляд справи може бути здійснений поза межами передбаченого ГПК України 60-денного строку.

 

Відомості про рух справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі «Судова влада України» (dn.arbitr.gov.ua).

З матеріалами справи можна ознайомитись через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

 

 

Суд повідомляє відповідача про те, що відповідно до абз.1 ч.4 ст.122 Господарського процесуального кодексу України датою отримання ухвали від 07.11.2023 є дата опублікування цього оголошення.

 

 

 

 

Суддя О.М.Шилова

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114922096