flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників справи про банкрутство Державного підприємства «Селидівське виробниче управління з екології регіонального об’єднання «Укревуглеекологія» (м. Селидове)

22 грудня 2023, 15:07

Справа № 42/38б

Суддя по справі Д.М.Огороднік

Ухвалою суду від 13.12.2023 постановлено:

  1. Відкласти судове засідання з розгляду клопотання ліквідатора Степаненко Максима Михайловича №02-01/692 від 16.11.2019 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 15.01.2023 року о 15:00 год., яке відбудеться у приміщенні суду за адресою, м. Харків, пр. Науки, 5, зал судового засідання № 403.

  2. Зобов’язати ліквідатора Степаненко М. М. надати до суду належним чином оформлений звіт ліквідатора, станом на теперішній час, відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

  3. Повторно зобов'язати Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України (вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Київ, 03035, info@mepr.gov.ua) надати суду письмові пояснення з доданням відповідних доказів щодо порядку створення Державним підприємством “Регіональне виробниче об’єднання Укрвуглеекологія” (код ЄДРПОУ 00170096) Державного підприємства "Селидівське виробниче управління з екології регіонального об’єднання “Укрвуглеекологія” (код ЄДРПОУ 21971506); надати письмові пояснення щодо органу уповноваженим управляти державним майном Державного підприємства "Селидівське виробниче управління екології регіонального об’єднання “Укрвуглеекологія” (код ЄДРПОУ 21971506), у разі неможливості подати такі відомості, надати також відповідні пояснення.

  4. Явка сторін у судове засідання визнається необов`язковою.

  5. Роз`яснити, що відповідно до положень ст.197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із   застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

  6. Роз`яснити учасникам справи, що рішенням зборів суддів Господарського суду № 2 від 13.06.2022 року з метою оптимізації знаходження працівників та відвідувачів у приміщенні суду, в залежності від об`єктивних обставин, пов`язаних із збройною агресією, у тому числі інтенсивністю бойових дій у місті Харкові подовжено обмежений доступ учасників судового процесу до приміщення суду та запропоновано дистанційне спілкування шляхом електронного та поштового листування, телефонування, участі в судових засіданнях в режимі відеоконференцій, подання документів в електронному вигляді із застосуванням підсистеми "Електронний суд".

  7. Зобов’язати учасників справи зареєструвати електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку відповідно до вимог ст.6 Господарського процесуального кодексу України.

У разі виникнення обставин зумовлених військовою агресією проти України та які об`єктивно унеможливлюють проведення судового засідання у призначений час, судове засідання може бути відкладено.

Ухвала набирає законної сили з моменту прийняття суддею та підлягає оскарженню в частині заміни учасника справи. Апеляційна скарга подається у строки та порядок передбачені ст. ст. 256-257 Господарським процесуальним кодексом України.

 

Електронний варіант ухвали можна знайти за посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/115817112