flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Комунального некомерційного підприємства Іллінівської сільської ради Костянтинівського району Донецької області «Центр первинної медико-санітарної допомоги», с. Іллінівка, Костянтинівський район, Донецька область

23 листопада 2023, 18:02

По справі 905/1506/23

 

Ухвалою від 20.11.2023 суд постановив прийняти   позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1506/23.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Встановити відповідачу строк до 18.12.2023 (враховуючи час пересилання засобами зв'язку) для подання суду відзиву на позов (із урахуванням вимог ст.165 ГПК України) разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову та надати до суду докази надіслання/вручення копії відзиву іншій стороні.

У разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк, справа згідно з ч.9 ст.165 ГПК України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

Звернути увагу відповідача на те, що ч.10 ст. 165 ГПК України (в редакції Закону №3200-IX від 29.06.2023) передбачено, що суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до ч.6 ст. 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов`язку.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 161-165 ГПК України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі.

Письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України).

Звернути увагу сторін на те, що усі заяви, клопотання, пояснення, докази тощо, які подаються до суду, мають бути одночасно направлені іншим учасникам розгляду справи.

У виконання приписів ч.7 ст.42 ГПК України суд звертає увагу про обов’язок відповідача у виконання приписів ч. 6 ст.6 ГПК зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модуля) та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Повідомити сторін про можливість подання заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження: відповідачу у строк до 18.12.2023, позивачу – не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву.

Ухвала прийнята та підписана суддею - 20.11.2023, набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.    

    

Справу розглядає суддя:  Макарова Ю.В.                                                             

Електронний варіант наказу в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/115029203