flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги cторін : Державного підприємства «Артемсіль» ( справа 905/1144/23)

12 вересня 2023, 16:19

У справі № 905/1144/23:

 

Суддя Господарського суду Донецької області Хабарова М.В., розглянувши позовну заяву Приватного підприємства «Фірма Каре» (08502, Київська обл., м. Фастів, вул. Андрія Шептицького, буд. 26)

до Державного підприємства «Артемсіль» (84545, Донецька обл., м. Соледар, вул. Чкалова, буд. 1-А)

про стягнення 2 092 106,35 грн,

Ухвалою суду від 06.09.2023 постановив:

  1. Прийняти  позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1144/23.

  2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

  3. Підготовче засідання у справі призначити на 11.10.2023 об 11:30. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: 61022, м.Харків, пр-т Науки, 5, зал № 409. Явку повноважних представників сторін визнати НЕ обов’язковою.

  4. Роз`яснити учасникам справи, що в умовах дії режиму воєнного стану, з міркувань безпеки та враховуючи приписи ст. 3 Конституції України, судове засідання може бути перенесене на іншу дату, про що сторони будуть повідомлені.

  5. Запропонувати відповідачу надати суду: відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України  відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

  6. Встановити строк для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали.

  7. Звернути увагу учасників справи, що відповідно до ст. 196 Господарського процесуального кодексу України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

  8. Повідомити сторін, що у зв`язку із введенням на території України воєнного стану, з метою недопущення випадків загрози життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів і працівників суду, у відповідності до розпорядження голови суду, доступ до приміщення суду тимчасово обмежений, запроваджено роботу суду у віддаленому режимі.

Заяви, клопотання тощо, можуть бути подані засобами електронного зв`язку: inbox@dn.arbitr.gov.ua.

  1. Повідомити учасників справи, що відповідно до розпорядження керівництва Господарського суду Донецької області №1-р від 30.01.2023 «Про відправку вихідної кореспонденції» за результатами закупівлі знаків поштової оплати, з метою раціонального використання наявних ресурсів для відправки вихідної кореспонденції, з метою мінімізації ризиків для життя та здоров`я працівників суду, рекомендовано суддям та працівникам суду здійснювати відправлення через поштового оператора «Укрпошта» за потреби після вичерпання використання альтернативних способів повідомлення сторін та учасників процесу (електронна пошта, телефонограма, факсограма, підсистема «Електронний суд», «Судова влада України» тощо) та можливістю фактичної доставки поштового відправлення за місцем призначення.

З огляду на наведене, з метою раціонального використання знаків поштової оплати, повідомлення учасників справи про рух справи буде здійснюватись альтернативними способами (направлення процесуальних документів на повідомлені сторонами адреси електронної пошти, оформленням телефонограм, розміщенням оголошень на офіційному веб-сайті судової влади України тощо).

  1. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

  2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Електронний варіант рішення в мережі Інтернет за адресою:   https://reyestr.court.gov.ua/Review/113268060