flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Державного підприємства “Шахта ім. М.С.Сургая” (м.Вугледар Донецької області)

24 липня 2023, 15:31

Ухвалою від 04.07.2023 у справі №905/834/23

за позовом    Приватного підприємства “Гидростандарт”, м.Дніпро

до                   Державного підприємства “Шахта ім. М.С.Сургая”, м.Вугледар Донецької області

про:               стягнення 2167811,25грн основного боргу, 623364,24грн пені, 86259,52грн – 3% річних, 614762,16грн інфляційних

 

суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №905/834/23; здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначити на 08.08.2023 о 16:00год, яке відбудеться у приміщенні суду за адресою: м.Харків, пр-т Науки, 5, кім.105, перший поверх. Явка в судове засідання не є обов’язковою.

 Зобов’язав відповідача невідкладно повідомити суд (зокрема, шляхом надсилання засвідченого електронним цифровим підписом уповноваженої особи відповідного повідомлення на електронну адресу суду inbox@dn.arbitr.gov.ua):

- про отримання цієї ухвали;

- про актуальні засоби зв’язку (номери телефонів уповноважених осіб, поштову та електронну адреси).

Роз’яснив сторонам у справі, що відповідно до ч.ч.3, 4 ст.197 ГПК України вони можуть взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та повідомити, що у такому випадку суд має можливість забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення “EasyCon”.

            У разі явки в судове засідання повноваження представників сторін слід оформити та підтвердити відповідно до вимог, викладених у ст.ст.56 (ч.ч.3, 4), 60, 197 (ч.4) ГПК України.

 Запропонував відповідачу протягом 15-ти днів з дня отримання цієї ухвали електронною поштою / з дня опублікування оголошення про постановлення цієї ухвали надати суду:

- документи на підтвердження свого правового статусу;

- відповідно до ст.165 ГПК України відзив на позов (в т.ч. контррозрахунок позовних вимог) і всі письмові докази на підтвердження своєї позиції у справі;

- одночасно надіслати позивачу (зокрема, на зазначені в позові електронні адреси) копію відзиву та доданих до нього документів, докази надіслання представити суду.

Звернув увагу відповідача на те, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.9 ст.165 ГПК України).

 В умовах дії режиму воєнного стану, враховуючи приписи ст.3 Конституції України (людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю), а також розташування Господарського суду Донецької області у місті Харків (з 24.02.2022 перебуває під обстрілами):

 рекомендував сторонам:

- утримуватись від особистого прибуття представників до приміщення суду;

- брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції (завчасно подавши відповідну заяву в порядку ст.197 ГПК України);

- у разі визнання судом явки в судове засідання не обов’язковою подавати до суду заяви про розгляд справи за відсутності свого представника за наявними матеріалами;

            попередив сторін про те, що за відсутності безпечних умов для проведення підготовчого засідання розгляд справи може бути перенесений на іншу дату.

 

 

Суд повідомляє відповідача про те, що відповідно до абз.1 ч.4 ст.122 Господарського процесуального кодексу України датою отримання ухвали від  04.07.2023 є дата опублікування цього оголошення.

 

Суддя О.М.Шилова

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/112269937