flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Держави Російська Федерація в особі Міністерства юстиції Російської Федерації м.Москва

23 червня 2023, 16:13

Ухвалою від 20.06.2023

Прийнято позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/741/23.

Вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 17.07.2023 року о 12:00 год., яке відбудеться у приміщенні суду, зал судового засідання №412.                              

Повідомити учасників справи про дату та час проведення судового засідання.

Встановити відповідачу строк до 15.07.2023 для подання відзиву на позов (із урахуванням вимог ст.165 ГПК України) разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову та надати до суду докази надіслання/вручення копії відзиву позивачу.

У разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк, справа згідно з ч.9 ст.165 ГПК України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

Встановити позивачу строк на подання до суду відповіді на відзив (з урахуванням вимог ст.166 ГПК України) - п'ять днів з дня отримання відзиву. Докази надіслання відповіді на відзив відповідачу надати суду.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам статей 161-165 ГПК України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі. Письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України).

З урахуванням введення в Україні воєнного стану повідомити про право учасників справи подати заяву про розгляд справи за їх відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 ГПК України.

Повідомити учасників справи, що вони можуть реалізовувати свої процесуальні права та обов`язки, передбачені ГПК України, подати заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази скріплені електронним підписом в електронному вигляді на офіційну електронну пошту суду (inbox@dn.arbitr.gov.ua) та з використанням телекомунікаційної мережі "Електронний суд", або засобами поштового зв`язку.

Роз`яснити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за окремим клопотанням, поданим в порядку, визначеному процесуальним законом, та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні суду.

У зв'язку з обмеженістю бюджетних асигнувань на відправлення вихідної кореспонденції, направлення даної ухвали учасникам справи здійснювати шляхом електронного листування, іншими наявними альтернативними засобами зв’язку.

Повідомити відповідача про дату, час та місце проведення підготовчого засідання шляхом розміщення на сайті Судової влади України відповідного оголошення-повідомлення.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua

 

За позовом ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Транском» м.Київ

до відповідача Держави Російська Федерація в особі Міністерства юстиції Російської Федерації м.Москва

про стягнення 20 430 625,05 грн.

Суддя Зекунов Е.В.

 

 

 (Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області за адресою: 61022, м.Харків, пр.Науки, 5, каб. 412 .)

Електронний варіант ухвали/рішення в мережі Інтернет за адресою:  https://reyestr.court.gov.ua/Review/111642897